Bränsleförsörjning

Eptune tillhandahåller allt du behöver för att din motor skall få bränsle och luft i de mängder som behövs för maximala prestanda, både när det gäller effekt och körekonomi. Vad du än behöver till din motors bränsleförsörjning så har vi det. Allt från förgasare, Powercommander, bensinslang och reedventiler till Sunoco racebensin.

Vi säljer nu Lectrons helt nya Billetron-förgasare.

Bearbetad ur ett stycke med metriska gängor på alla skruvar, choke på vänster sida, avtappning för flottörhuset och kompatibilitet med hojens gasvajer är Billetron 38 Lectrons ultimata lösning för enkelhet och prestanda.

Det nya loppet, bellen och trotteln ger snabbare gasrespons och mer punch i botten. Förgasaren ger respons som en välinställd traditionell munstyckesförgasare, och är samtidigt smidig och förutsägbar som en metering rod-förgasare.

Själva förgasaren är nu mycket mindre i både höjd och längd. Totalt 78 mm lång passar den hyggligt rakt av på de flesta applikationer.

Vill veta mer? Kontakta oss.

Vi säljer nu Lectrons nya H-serie. Förändringarna jämfört med tidigare design är en ny gjutning med 60 % mer aggressiv venturi och ny form på "bellen", ny trottelform, tidigare powerjetaktivering, dubbelt så mycket tomgångsjustering, lättare kabelmotstånd och en kortare bygglängd.

Lectrons tester har visat 20 % mer vridmoment/effekt vid 5 000 r/min jämfört med utgående 38HV på KTM 250. Detta ger mer acceleration ut ur böjar för alla typer av körning.

Prata med oss för mer detaljer.

Självklart försöker vi hålla ett komplett sortiment av Lectron Powerjet, inte bara av den nya designen. Finns i storlekar från 25 till 52 mm. Även vid små storlekar ger dessa godingar enorma flöden.

Förgasaren på bilden är utrustad med extrastort billet-flottörhus, justerbar powerjet, billet-insugstratt anpassad för luftfilter och billet-trottellock.

Naturligtvis har vi också ett stort sortiment av Mikuni och Keihin.

Vi har också Lectrons 45- resp 90-graders downdraftförgasare. Kolla balla scootertillämpningar på vår scootersida.

Låt Lectron ge din BMW en helt ny motorkaraktär. Du kan räkna med stor effektökning och bättre gasrespons över hela varvregistret. Vi säljer kompletta förgasarkit med gaswire och högflödesluftfilter för direktmontering på förgasaren eller montering i luftburk.

Till vissa modeller erbjuder vi färdiga bolt-on kit som innehåller specialbyggd våtflödestestad Lectron-förgasare, gasvajer och gasrulle. Den enkla vägen till nya prestanda.

Fortfarande inte övertygad om Lectron? Kolla in de här klippen och recensionerna, och ring oss sedan.

Och här är lite inställningstips för er glada Lectron-ägare.

Vi customtillverkar trattar och induktionsringar till alla förgasare.

Vi har allt du behöver för att filtrera luft. K&N luftfilter, välkända över hela världen, är tvättbara filter med hög flödeskapacitet. UNI är lååånga (stor filteryta) och böjliga (krockar inte med ramrören). Passar exempelvis på alla Kawasakitripplar, från minsta original- till största trimförgasare. Klicka på bilden för att se några exempel.

Bränslekranen är ofta anledningen till motorhaverier och förlorad effekt när en trimmad motor utsätts för hög belastning på höga varv. Ofta har originalbränslekranen endast kapacitet att försörja en standardmotor. Problemet åtgärdas enkelt med en högflödeskran från Pingel.

Montering av Dynojet-kit är oftast ett måste vid byte av avgassystem och luftfilter. Finns till i stort sett alla motorcykelmodeller med förgasare.

Om du har svårt att hitta tomgångsblandskruvar till dina förgasare tillverkar Eptune nya åt dig. Det här är din chans att hitta "svåra" skruvar, exempelvis till Kawasaki Z1300 och Harley Davidsons Keihin-fuggar.

Lectron-verktyg för trottelnålsynkronisering – helt nödvändig utrustning om du ska kunna ställa in förgasarna på flercylindriga maskiner.

Vi har givetvis även rena specialgrejor. Ställbar bränsletrycksregulator till Kawasaki VN1500 Mean Streak till exempel. Fråga oss – vi har säkert lösningen på ditt problem.