Exempel: Marint

På den här sidan lyfter vi fram exempel på vad vi kan göra med marina fordon. Men det är bara exempel; om du har ett marint fordon står naturligtvis samtliga våra kompetenser, beskrivna på övriga Eptune-sidor, till förfogande.

Våra motormekaniker har renoverat marina motorer sedan början av åttiotalet och har stor erfarenhet av både bensin- och dieselmotorer. Vi fräser alla sorters ventilsäten till alla sorters motorer oavsett om det gäller förbränningsrum med två, fyra eller fem ventiler. Spindeldiameter från 4,5 mm till 16 mm. Tallriksdiameter från 16 mm till 60 mm. Mikroprocessorstyrd centrering av styrspindeln höjer kvaliteten på fräsningen av ventilsäten. Matningen är dessutom motordrivning för jämnt resultat. Det finns ett par hundra frässtål med många olika vinklar. För bästa flöde finns även radiestål som fräser tre olika ventilsätesvinklar samtidigt. Vi planfräser/slipar topplock, cylindrar och motorblock. Högsta precision gäller alltid.

Vi är anslutna till AERA och Mo-Re, vilket ger dig som kund en stor trygghet.

Eptune erbjuder service och underhåll av alla förekommande fabrikat av generatorer och startmotorer. Vi samarbetar med ett flertal av marknadens ledande leverantörer. Eptune erbjuder ett utbytessystem där enheterna är renoverade i egen regi. Givetvis gäller samma garantier för dessa som våra fabriksrenoverade utbytesenheter. Likströmsaggregat och generatorenheter som är dyra eller svåra att ersätta med nya renoverar vi ofta. Alla enheter som lämnar verkstaden är servade och reparerade med delar som håller branschens högsta kvalitet. Vid specialjobb förekommer det att vi måste modellanpassa och tillverka egna reservdelar, allt för att kunna upprätthålla kvalitet och fullfölja vårt uppdrag.

Våra servicetekniker är certifierade att jobba med marknadens största tillverkare av komfortvärmare: OIE, KGK, Eberspächer och Webasto. Vi har diagnosutrustning och utför alla förekommande jobb på värmare i båtar. Vi installerar värmare i alla typer av båtar. Vissa båtar är utrustade med ”original”-värmare. Här finns det ofta möjligheter att uppdatera systemen, och skapa ett bredare arbetsområde för dessa.

Vi erbjuder alla på marknaden förekommande batterityper av kända märken, exempelvis Varta och Optima. Behöver du ladda ditt batteri har vi marknadens bästa laddare från Ctek, olika modeller. Polskor, batteriboxar … fråga oss.

I vår verkstad har vi möjligheter att utföra alla sorters arbeten i de flesta metaller och träslag. Vi har inte bara alla maskiner som behövs för att möta dina önskemål. Vi har också kompetensen att trolla fram precis det du söker. Ett typiskt arbete är att svetsa en bensintank i rostfritt, med vilka konstiga dimensioner som helst. Men vi jobbar lika gärna med de där synliga detaljerna, där finish är av högsta prioritet.

Vi tar hem kapell och kapelldelar från amerikanska Great Lakes Boat Top. De är fabriksleverantörer till de flesta stora amerikanska båttillverkarna, vilket innebär att vi kan beställa utvalda kapelldelar som vanliga "reservdelar" utan att behöva skicka dina gamla delar som mall. Naturligtvis innebär det samma höga kvalitet och precision som ditt ursprungliga kapell; du får exakt rätt utseende, passform och färg till din båt. Se lista över båttillverkare och leta efter din modell på Great Lakes Boat Top Companys webbsida.

Flytande fordon bör skämmas bort med flytande produkter av högsta klass. Vi vet vad din båt behöver när det gäller kemikalier och oljor. Eptune säljer endast beprövade kemikalier som används inom racing och som hårdtestats professionellt, både till havs och i bromsbänk. Motoroljor, bränsleboosters, rengöringsmedel, fetter, impregneringsmedel, smörjmedel, metallbehandlare och mycket mer – allt du behöver.

Vi kan hjälpa dig med de allra besvärligaste båtlyft. Tungt eller högt – det mesta är möjligt. På bilden ser du vår mellanstora kranbil. Vi har även en mindre (för pyttebåtar och exempelvis motorlyft) och en större (för "skepp"). Transport när eller fjärran – inga problem. Och har du ingenstans att ställa båten över vintern? Det har vi. Torrt, lugnt och säkert.