Rullande landsväg och bromsbänk

Vi på Eptune insåg tidigt (1989) att en bromsbänk är en nödvändighet för att kunna utveckla motorer som är framgångsrika på tävlingsbanorna och välfungerande på gatan. Idag är bromsbänken kompletterad med en rullande landsväg av senaste modell.

För att få så perfekta inställningar som möjligt har vi tempererad kylarluft som även simulerar en viss hastighet för de maskiner som är utrustade med airbox (luffarturbo).

I vår rullande landsväg mäter vi förutom effekt och vridmoment bl a motstånd i transmissionen och lambdavärden. I vår vattenbromsade bromsbänk mäter vi effekt, vridmoment, avgastemperatur, BSFC, tändstifttemperatur och luftflöde.

Vi håller naturligtvis jämna steg med insprutningsutvecklingen. Förutom att vi är vana att jobba med Powercommander så har vi även utrustning att mappa om t ex Suzukis originalboxar.

Efter test får du ett kvitto på din maskins effekt och vridmoment. Om vi har monterat ny utrustning och/eller optimerat maskinens inställning får du naturligtvis ett kvitto på effekten före respektive efter modifieringen.

Självklart fixar vi även fyrhjulingar. Vi har stor erfarenhet, och de flesta modeller passar perfekt i vår bromsbänk. Det brukar finnas gott om effekt att hämta.