Elektronik

Genom åren har vi på Eptune testat de flesta typer av elektronikdelar både på racebana och gata. Det är med denna erfarenhet vi säljer utvalda produkter från olika tillverkare över hela världen. Till vissa modeller har vi även varit tvungna att ta fram egna koncept på tändsystem och andra elektronikomponenter för att uppnå den höga tillförlitlighet och precision som vi kräver.

Förutom våra egna komponenter säljer vi bl a Dynatec, Boyer Bransden, Newtronic, MSD, Accell, Powercommander, NGK och Denso.

Hos Eptune hittar du shiftlights, varvtalsbegränsare, programmerbara tändsystem m m. Naturligtvis åtar vi oss även omlindning av generatorer och liknande elektronikjobb.

Vikten är viktig, och kan du spara två kilo eller mer så är det bra. Med Eptunes batterierättare kan du på många mc-modeller köra utan batteri och ändå ha perfekt ljus och andra el-funktioner. Dock endast när motorn är igång.

Med Eptunes quickshifter, som är en mikrobrytare med ställbar delaybox, kan du växla utan att släppa gasen eller använda kopplingen. Du kan med andra ord förbättra dina bantider vare sig du kör drag- eller roadracing.

Nu slipper du stora klumpiga bromsljuskontakter! Eptunes banjobult med inbyggd bromsljuskontakt bygger endast några millimeter mer än en vanlig banjobult, och på köpet får du en bromsljuskontakt. Finns med olika gängor och även för dubbel slanganslutning.